You are currently viewing Zelf de boekhouding van je eenmanszaak doen!

Zelf de boekhouding van je eenmanszaak doen!

De theorie gekoppeld aan de praktijk.

What you’ll learn

  • Zelf aan de slag gaan (met Dexxter) om de boekhouding van je eenmanszaak te voeren.
  • Inzicht in hoe een eenmanszaak werkt.
  • Zelf de boekhouding van een eenmanszaak bijhouden.
  • Begrijpen wat begrippen zoals omzet, kosten, gemengd gebruik & personenbelasting betekenen.

Course content

2 total hours

Requirements

  • Geen achtergrond of ervaring vereist in boekhouden. We beginnen bij het absolute begin.

Description

In deze cursus krijg je de basisbegrippen mee van boekhouden voor een eenmanszaak.

We gaan de absolute basis bespreken voor ondernemers die geen tot zeer weinig kennis hebben van boekhouden en op ontdekking willen gaan. Dat kan zijn omdat je zelf je boekhouding in handen wil nemen via een softwaretool als Dexxter of omdat je simpelweg een betere basiskennis wil hebben van boekhouding in de praktijk.

De rode draad doorheen de cursus zijn de eenvoudige begrippen zoals omzet, kosten & winst. Daarna maken we nog het bruggetje naar de personenbelasting en krijg je een woordje uitleg over de sociale bijdragen.

Gedurende de introductie en het middenstuk van de cursus vermijden we bewust het concept btw. De focus ligt éérst bij het opbouwen een praktische kennis van de begrippen omzet, kosten & winst . Richting het einde van de cursus staan we dan stil bij het concept btw, en meer bepaald de verschillen tussen een btw-vrijgestelde ondernemer, een btw-plichtige ondernemer of een niet btw-plichtige ondernemer.

Als afsluiter behandelen we nog een aantal losse concepten die we op aanvraag hebben toegevoegd. We sluiten deze cursusbeschrijving dan ook af met de vraag om elke vorm van feedback door te spelen. Zo kunnen we steeds nieuw videomateriaal toevoegen om de cursus uit te breiden om te beantwoorden aan alle vragen van startende ondernemers. 

Who this course is for:

  • Mensen die zelf de boekhouding van hun eenmanszaak in handen willen nemen (met Dexxter).
  • Iedereen die praktische kennis wil opdoen omtrent de boekhouding van een eenmanszaak.

Go to CourseIf coupon does not work, it means you are late. Remember all coupons for a short time and limit number, so it is better to join the Telegram channel to get a notification on your mobile phone about new couponsTelegram Channel